BUNYOLS DE VENT DE TOTS SANTS (MENORCA)
300 g de moniato o patata
100 g de mantega
100 g de sucre
400 g de farina
1 ou
25 g de llevat
El primer que farem per fer els bunyols és bullir la patata o el moniato pelats fins que estiguin tendres.
Una vegada cuit ho passarem en un bol i deixarem que es refredi una mica per tot seguit aixafar-ho amb una forquilla.
Amb una mica de l’aigua de coure les patates o el moniato dissoldrem el llevat i reservarem.
Amb la patata o el moniato ben aixafat li afegirem el sucre, l’ou batut, la mantega, el llevat i finalment la farina, que l’haurem passada pel sedàs.
Tota aquesta pasta l’haurem de pastar bé i deixar llevar un parell d’hores.
Si no els podem fregir en aquest moment, posarem la pasta en una bossa de plàstic i ho deixarem a la nevera fins el moment de fregir, traient la pasta uns minuts abans perquè se temperi.
Una vegada llevat, escalfarem en una paella força oli de gira-sol (l’oli ha d’estar calent, sense fer fum) i amb les mans mullades amb l’aigua de coure la patata o el moniato, farem boletes que en el moment de tirar-les a la paella els hi haurem de fer un forat en mig amb l’ajuda del dit polze.
Una vegada cuits els empolsimarem amb sucre, mel o arrop.
* L’arrop és un xarop fet amb figues de moro o altres fruites com meló, raïm i cuit molt a poc a poc fins que té la textura d’un xarop espès.
Espero que us agradin!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada